Katterna

 

Tyra - PR CH Liljekattens Tyra (OSH n 03 24)

 2012-02-17 (stamtavla)

Föräldrar:

Ch. S*Ajixmex Yokohama (OSH a 01 21)och Liljekattens Bella (OSH b)

Tyra är en pratglad, nyfiken följeslagare och kär vän, som oftast finns i närheten, sittande/liggande bredvid eller i någons knä. ”Översvallande” fysisk människokontakt tackar hon dock oftast nej till. Hon är vig och smidig som en gasell - en riktig ”klätterapa” och balanskonstnär. Det finns nog ingen del av huset, högt som lågt, som hon inte har undersökt – takbjälkar, kornischer, skåp, lådor, matkassar… Hon är nog den här hemma som har bäst koll på saker och ting :-). Tyra har också koll på omgivningarna runt huset och när hundar, ryttare eller andra suspekta varelser närmar sig vill hon gärna mota bort dem genom kraftfulla morrande ;-). Hon har varit en fantastisk mamma till sina två kullar och har tagit hand om dem med stort tålamod, stor omsorg och beskyddarinstinkt. Gäster fick under tiden ungarna var kvar här hemma stå ut med att mötas av ”vaktkatten” Tyras morrande, ingående och kritiska granskning.

Tyra är liten och slank (ca 3 kg) och efter två kullar är hon nu kastrerad. På utställning får hon bl.a. beröm för sin elegans, sin långa slanka kropp och sin pälskvalitet.

                                         Utställningsresultat                                                                   

img-1005.jpg

 

Ibsen - IP(N)Himmeltinden`s Son of the Best (SIA b 21)

2012-09-03 (stamtavla)

Föräldrar:

FI*Sultsinan Simply the Best (SYS b 03) och NO*TigerHeart's Sweet Lullaby (SIA f 21)

 

För Ibsen alias ”tjuren Ferdinand”, står njutning högst på agendan, det undgår ingen i hans närhet. Han tar alla tillfällen i akt för att kela, äta och leka. När någon sätter sig ner och lutar sig tillbaka kan man räkna med att Ibsen snabbt är där. Att bli kelad och hållen mot bröstet orsakar ett buffande och kurrande från honom som gör att även det mänskliga oxytocinet flödar. Ur människoperspektiv känns det oftast som att njutningslystnaden går lite väl långt när han är riktigt ”till sig” och kliver upp på axlar eller rygg för att tvätta håret på den som tar sig an honom. När någon öppnar kyl, frys eller skafferi är Ibsen alltid där och skriker ut hur hungrig han är. Ibsen lever dessutom efter devisen att obevakad mat är hans mat. Det är inte enbart kött och fisk som tilltalar honom, bl.a. har han en förkärlek för bröd, det är åtskilliga bröd han har plockat ur påsen och släpat med sig från diskbänken, för att sedan kalasa upp brödskorpan på. Med tanke på Ibsens matglädje är det tur att han också leker gärna och mycket. Ingen vippa eller mus är säker när han är i närheten och att dessutom döda dem och begrava dem under eller i en ihoprullad matta är en favoritsysselsättning ☺ Ibsen är kastrerad och är en ganska stor kille (ca 5 kg).

Utställningsresultat

dsc-0311.jpg

ibsen-.jpg

 

Nirvana - CH AbOvo Nirvana (OSH n 03)

2014-08-22(stamtavla)

Föräldrar:

CH & SW FI* Sultsinan Butterfinger (OSH n 02) och CH Liljekattens Tyra (OSH n 03 24)

Nirvana är en obeskrivligt social tjej, helt orädd för "allt och alla" och när barn finns i närheten är hon gärna deras följeslagare - en fantastisk katt helt enkelt :-) . En av hennes vanor/ovanor är att när man kommer hem, hoppa upp på ens axel för att sitta där en stund och bli kelad och pratad med. Lika tillitsfull och vänlig som hon vanligtvis är, har hon också varit mot besökare som sommaren 2016 kelade med ungarna i hennes första kull. 

Utställningsresultat

 

 

Mia - AbOvo Mia Wallace (a 02 21)

2016-06-24 (stamtavla)

Föräldrar:

AbOvo Pearl Jam  (osh n02 21) och Snowman (osh a02)

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)